Hem > Okategoriserade > Nåväl, vad är väl en vinterdag i Göteborg..?

Nåväl, vad är väl en vinterdag i Göteborg..?

december 19th, 2014

Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles… alldeles underbar!

 

039 m4

Förra året vid den här tiden (se längre ner) så upptog tiden och tidens hastighet en del utrymme när vi skulle skicka det årets julhälsning. Även det här året så kommer jag att referera till några rader ur en artikel, av Johan Norberg i DI den 13 dec 2014, som också till vissa delar handlar om hastighet och då mer om förändringars hastighet. Han skriver bl.a om ”ett företags genomsnittliga livslängd på S&P 500 har minskat från 61 år på 50-talet till 18 år idag. Risken att drabbas av en varumärkeskatastrof (att förlora 20% av aktievärdet på en månad) under en femårsperiod har ökat från 20% till 80% på två decennier. Den genomsnittliga livslängden på en VD-post har halverats. Microsoft köper Minecraft för mer än vad Volvo Personvagnar såldes för”.

Visst är det enkelt att känna frustration över allt som man borde hängt med på, utvecklat sig inom, gjort och kanske ibland inte gjort. Det är lätt till, att ta till, ordet kris. I somras läste jag en bok där jag fick veta att de kinesiska tecknen för kris betyder fara + möjlighet. Det känns lite som att en kris på kinesiska är som judo – man använder sig av motståndarens kraft och rörelseenergi till sin egna fördel för att försätta motståndaren ur balans och gå segrande ur kampen. Men som någon har sagt:

Du kan inte alltid kontrollera vad som händer omkring dig
men du kan ha kontroll på vad som händer inom dig

Med tanke på det här så kanske man ibland kan kosta på sig lite långtråkighet, lyssna på musik, se en film, läsa en bok, dreja, spela ett parti schack, lösa ett korsord eller varför inte bara föra ett stillsamt samtal om något som känns viktigt och angeläget.

Vi på Peranit vill önska dig en härlig och alldeles …. alldeles underbar jul, nyår, ledighet och ett spännande 2015.

Eva & Claes

Kommentarer är avstängda.