Plogg

oktober 11th, 2014

Det här är en så kallad plogg till skillnad från en blogg (webblogg, webjournal eller webdagbok). En plogg är en projektjournal. Alltså en förteckning över olika projekt och i det här fallet – sådana som vi har varit involverade i sedan vi startade Peranit.

Sedan 2 februari 2009 har vi varit verksamma som konsulter i ett eget bolag. Med tanke på vad som hände hösten 2008 och efterföljande finansiella kris så var omständigheterna och förutsättningarna inte dom mest optimala. Vi är dock väldigt glada och nöjda dels över att vi till slut och äntligen vågade ta steget att starta en egen verksamhet men också över alla gamla och nya kontakter som vi har haft nöjet att få arbeta tillsammans med.

Eva är managementkonsult med inriktning mot verksamhetsstyrning och processutveckling i gränslandet mellan ekonomi och IT.

Eva har mer än 20 års erfarenhet som konsult och projektledare och har en huvudinriktning mot ekonomi-, informations- och verksamhetssystem, rapportering, redovisning samt utformning av processer.

Eva har dessutom arbetat som ekonomi, controller- och redovisningschef.Eva har erfarenhet från bl.a. läkemedelsindustri, verkstadsindustri, försäkringsverksamhet samt verksamheter i tjänstesektorn och har även utbildat i externredovisning och ekonomistyrning bl.a. på IHM och Handelshögskolan i Göteborg.

Claes Bengtsson, managementkonsult, med inriktning mot verksamhetsstyrning och processutveckling med flertalet uppdrag i gränslandet mellan ekonomi och IT.Claes har under perioden 1989-2006  arbetat som konsult och mellan åren 2006-2009 arbetat dels som administrativ chef på SVT-Väst (tillika ekonomichef) och dels som chefscontroller inom Allmän-TV divisionen SVT, med medarbetare i Umeå, Sundsvall, Stockholm, Göteborg och Malmö.Claes har erfarenhet från bl.a. handel- media- (TV och tidningar),
bank- och finans-, medicin-teknik- samt stålindustrin och har även
utbildat inom området ekonomistyrning bl.a. på IHM. Claes har även haft uppdrag inom kommun, landsting och även inom andra delar av den offentliga sektorn.
Kommentarer är avstängda.