Länkar

juni 28th, 2011

På den här sidan kommer jag successivt att fylla på med användbara länkar som jag ofta återkommer till. Sidan innehåller såväl länkar till sidor med grundläggande och enkla tips och genvägar tillsammans med hänvisningar till sidor med VBA-kod och även länkar till så kallade Add-ins.

Mycket av det som jag länkar till är fritt att använda. En del sidor innehåller dock verktyg av mer kommersiell art. I vissa fall är det dock väl värt att lägga ner ett par 1000 kronor för att få ett verktyg som på en bråkdel av tiden, jämfört med att använda Excels standardverktyg, klarar av att göra en analys / utföra ett jobb. Kontakta mig gärna om du vill ha tips på Add-ins.

Du beskriver problemet – jag återkommer med förslag på Add-in eller annan lösning för att snabbt lösa ditt problem.

Mina länktoppar

Chandoo

XlDennis är en svensk sida som innehåller en mängd matnyttigt. En sida som jag flitigt använder.

Spreadsheetpage är ytterligare en sida med en mängd bra tips, länkar till andra sidor och även nedladdningsbara program mm.

VBA

Fonststuff

Add-ins

http://www.digdb.com
http://www.add-ins.com
http://www.businessfunctions.com/

Grafer och diagram

http://peltiertech.com/Excel/Charts/

Sparklines

Har du funderat på hur man inne i en cell får till så kallade ”mikrografer”, tinygraphs eller sparklines. Med nedanstående add-in är detta möjligt. Jag har använt mig en del av applikationen. Jag har dock vissa problem med att få till vanliga cirkeldiagram. Detta beror säkert på SBS (Skit bakom spakarna). Är det någon som kan ge mig ett tips vore jag väldigt tacksam.
http://sparklines-excel.blogspot.com/

Eller så här:

Diverse kalkyler/kalkylblad att ladda ner

http://www.exinfm.com/free_spreadsheets.html

Hämta data från externa databaser till Excel

http://www.dicks-clicks.com/excel/ExternalData.htm

Övrigt

http://www.mrexcel.com

Kommentarer är avstängda.